У Херсоні створять новий громадський простір. Ним боротимуться проти домашнього насильства (15.10.2020)

На вулиці Суворова між міським планетарієм та виконкомом Корабельного району створять громадський простір. Відповідний Меморандум сьогодні підписали представники міської влади, патрульної та Національної поліції, а також низка громадських організацій.

Як розповіла Кавун.City представниця Інформаційного ресурсного центру «Правовий простір» Наталя Бімбірайте, головна мета майбутнього громадського простору — це боротьба проти домашнього насильства. Як саме це буде втілюватися у життя, наразі вирішують.

«Ми розглядаємо низку проєктів. Це міг би бути кінотеатр просто неба, який би функціонував у теплі пори року. В такому кінотеатрі можна було демонструвати відповідні просвітницькі відео, фільми, соціальні ролики. Також ми обговорювали можливість створення на цій території муралу. Але ці питання будуть вирішувати безпосередньо архітектори проєкту, яких ми чекаємо у листопаді», – розповіла Наталя Бімбірайте.

За словами жінки, вже узгоджено, що громадський простір облаштують зеленими зонами, тут буде безкоштовний WiFi та лавки для відпочинку.


Фото: city.kherson.ua

«Ми хотіли б створити ще одну відпочинкову зону в центральній, історичній частині міста. На жаль, вся інфраструктура вулиці Суворова закінчується десь на її екваторі. Чим далі ідеш, тим гірше все стає. Ми хочемо перетворити усю вулицю на туристичну перлинку Херсона, щоб містяни й наші гості могли із насолодою гуляти однією з найдавніших вулиць», – додала громадська діячка.

Як поінформували у патрульній поліції області, окрім вже названого, проєкт охоплювати встановлення антивандальних меблів (серед іншого, і для людей з інвалідністю), ігрову зону для дітей, велопарковку.

За словами Наталі Бімбірайте, територія, яку нині виділили під громадський простір, була захаращена й перетворена на смітник. Саме зусиллями правоохоронців її вдалося розчистити.

Це місце надали в оренду Головному управлінню Національної поліції Херсонської області рішенням Херсонської міської ради 28 серпня 2020 року. До співпраці вони залучили патрульних та громадські організації. Окрім вже названого центру «Правовий простір», до проєкту долучились ГО «Успішна жінка» та Центр культурного розвитку «Тотем».

Автор: Леонід Єжуров

«Ми відкриті до співпраці та нових ідей. Адже головна мета — це запобігти домашньому насильству. Через нього найбільше потерпають діти, які у майбутньому переймають собі модель поведінки жертви або насильника. Ми хочемо розірвати це коло і зробити це саме такими проєктами», — резюмує громадська діячка.

Джерело: Кавун.Сity