Артист-ток про хроніки вишиванки (15.01.2023)

Артист-ток про хроніки вишиванки (15.01.2023)

Шоста подія проєкту Weaving – артист-ток про Хроніки вишиванки від ГО Центр культурного розвитку «Тотем» з Херсону.

15 січня о 18:00 у Львівському Муніципальному Мистецькому Центрі (вулиця Стефаника, 11) відбудеться зустріч з кураторкою проєкту Оленою Афанасьєвою, авторкою «Хронік вишиванки» Інною Микуцькою, правозахисницею Наталею Бімбірайте, куратором проєкту Weaving Антоном Ткаченком.

Інна Микуцька – авторка «Хронік вишиванки». Про життя в окупованому Херсоні з першого до останнього дня. Про атмосферу, настрої, про щоденне очікування ЗСУ – і про надію, адже майже кожен допис у щоденнику закінчувався словами: «Пам’ятайте, що в мене немає іншої реальності, окрім тієї, у якій Україна перемогла і Херсон звільнено».

Олена Афанасьєва – кураторка, голова ГО Центр культурного розвитку «Тотем». Про трансформацію культурних практик з 24 лютого 2022 і про те, як у проєктах, створених під час війни, побачити майбутнє.

Наталя Бімбірайте, правозахисниця і громадська лідерка, яка представляє одразу дві організації – «Культурний центр Україна-Литва» і «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір». Про документування військових злочинів росії й про те, чому потужний спротив Херсона став не тільки шоком для окупантів, але й відкриттям для України.

Антон Ткаченко – художник, куратор, співзасновник Гаражу 127. Про проєкт Weaving, самоорганізацію в мистецтві, Гараж 127 та релокацію.

Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Джерело: Львівський муніципальний мистецький центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *