Хай світ вдягне окуляри і дізнається про Тягинь (06.06.2024)

Хай світ вдягне окуляри і дізнається про Тягинь (06.06.2024)

В останні дні травня у Києві, під час Форуму «Українська культурна спадщина #ДійЗадляСпадщини», відбувся ФІНАЛ Хататону «5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації». Тягинь серед кращих проєктів!

Це захід, який щороку збирає кращих спеціалістів і активістів з діджиталізації культурної спадщини України. Команди генерують нові підходи та інструменти для оцифрування, документування, збереження матеріальної та нематеріальної спадщини.

В цьому році наші партнери – компанія IMERSUM, яка разом з нами працює над створенням 3D-моделі Фортеці Тягинь, презентувала ідею XR-квесту на основі історії Тягині!

Це була емоційно потужна і професійно бездоганна презентація. У підсумку за оцінкою журі проєкт впевнено увійшов до числа найкращих!

Ми вітаємо наших партнерів – і продовжуємо працювати над тим, щоб про Фортецю Тягинь дізнався весь світ!

Проєкт «Фортеця Тягинь – форпост європейської історії українського Півдня» впроваджується ІРЦ «Правовий простір» в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Зміст проєкту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.