МОРТАРА-ТЕРНОПІЛЬ-ХЕРСОНЩИНА

МОРТАРА-ТЕРНОПІЛЬ-ХЕРСОНЩИНА

Наталя Бімбірайте, директорка ГО "ІРЦ "Правовий простір"

Останні дні березня видалися насиченими аж через край, в доброму сенсі. Необхідна допомога надійшла неочікувано. І дуже цінно, що ця допомога – цілих 7 тонн одягу, взуття, продуктів, гігієни від земляків з Італії – української громади міста Мортара! За що ми щиро вдячні координаторкам Ользі Максимів та Олені Гусаровій!

А почалася ця історія з відомої на Херсонщині волонтерки Наталі Бреус, яка хоч і вимушена бути далеко від рідного міста, та вона на відстані вміє творити дива. Цього разу Наталя нас вчасно зкомунікувала.

Вся допомога призначена жителям Херсона й громад Херсонщини, куди вже повертаються люди.

А далі довелося долати виклики. Треба дуже швидко знайти в Тернополі приміщення, яке б вмістило увесь вантаж. І людей, які би швидко розвантажили фуру. На прохання про допомогу одразу відгукнувся Почесний консул Литви в Тернополі Ярослав Візняк, який разом зі співробітниками Тернопільської міської ради почали шукати варіанти. За що ми невимовно вдячні! Й вдячні особисто Ігорю Токарчуку з міської ради, що підключився до пошуків просторого і надійного приміщення, до якого могла би під’їхати 20-тонна вантажівка. Менш ніж за день свій склад у безкоштовне користування надав тернополянин Ігор Гірчак.

Знайти добровольців для розвантаження теж було доволі складно, ми не місцеві. Та й тут на допомогу прийшли херсонці – Олександр Кобець і Тетяна Шкодівська. Коли я звернулася до Сашка й Тетяни пізно ввечері у п’ятницю, вони сказали: «Ми Вас не покинемо, щось вигадаємо». І разом із водієм Сергієм Ольшевським домовились з військовими, які підставили плече.

Дякуємо також нашим волонтерам – Олені й Віктору Тарасенкам!

За оперативну й креативну подачу цієї історії красно дякуємо нашим давнім надійним партнерам – Центр культурного розвитку “Тотем” / Centre of cultural development “Totem”!

Щиро дякуємо всім, хто долучився до збору й отримання цієї допомоги! Разом нам вдалося в рекордно короткий термін виконати це завдання!

Наступного дня перша частина вантажу поїхала до Великої Олександрівки, до якої повертається все більше людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *